Najlepsze racuchy jakie do tej pory jadłam!!!
Są cudownie wilgotne, aksamitne i lekkie
Do tego szybkie w przygotowaniu
Składniki:
– 300g twarogu w wiaderku (pamiętajcie o wybieraniu tego z najlepszym czyli najkrótszym składem Twaróg ma być twarogiem, a nie produktem twarogopodobnym)
– 3 jajka
– ok. 0.5 szklanki mąki pszennej
– 1.5-2 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy do uzyskania jednolitej, nieco „glutowatej”, ale niezbyt gęstej konsystencji.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta dużą łyżką i smażymy z obu stron do zarumienienia.
Dla użytkowników Thermomixa:
Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu miksującym.
Nakładamy miarkę na pokrywę naczynia.
Ustawiamy czas 20 sekund, obroty 4.
Smażymy jak wyżej.
I gotowe!
Szybko, prosto i przepysznie!