1604496971714846-0

Racuchy twarogowe

Najlepsze racuchy jakie do tej pory jadłam!!!

Są cudownie wilgotne, aksamitne i lekkie

Do tego szybkie w przygotowaniu

Składniki:

– 300g twarogu w wiaderku (pamiętajcie o wybieraniu tego z najlepszym czyli najkrótszym składem Twaróg ma być twarogiem, a nie produktem twarogopodobnym)

– 3 jajka

– ok. 0.5 szklanki mąki pszennej

– 1.5-2 łyżki cukru pudru

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy do uzyskania jednolitej, nieco „glutowatej”, ale niezbyt gęstej konsystencji.

Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta dużą łyżką i smażymy z obu stron do zarumienienia.

Dla użytkowników Thermomixa:

Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu miksującym.

Nakładamy miarkę na pokrywę naczynia.

Ustawiamy czas 20 sekund, obroty 4.

Smażymy jak wyżej.

I gotowe! 

Szybko, prosto i przepysznie!

Comments are closed.